сеп 7, 2011
admin
Коментарите са изключени

СЕДЕМ ПОЛЕЗНИ “ПОРОКА”!

Парче шоколад, чаша вино или димящо кафе – все „гузни удоволствия”, които обаче могат да са полезни за здравето ти. Те намаляват риска от сърдечни заболявания и алергии. Всичко е в мярката!

ЧЕРЕН ШОКОЛАД

Последни изследвания твърдят, че хората, които хапват малко черен шоколад намаляват риска от сърдечен удар с повече от 37 %. Тайната е в умереността – просто няколко парченца седмично. Най-добрият избор е 100 % какаов.

ПО НАПИТКА

Алкохолът е вреден! Но умерената му употреба се свързва с нисък риск от сърдечни заболявания, удар и смърт. Какво е „умерена”? Три-четири питиета седмично.

ЦЕЛУВКИ

Целуването е приятно усещане, но е добро и за здравето. Едно продължително половинчасово целуване на фона на нежна музика, понижава производството на имуноглобинови антитела, които водят до всякакви алергии.

СЛЪНЦЕ

Набавянето на достатъчно витамин D в тялото е особено важно, а това става най-лесно чрез слънчевите лъчи. Просто изложи ръце на слънце за 15 мин., няколко дни в седмицата. Няма проблеми, ако използваш слънцезащитен крем, той не влияе на набавянето на важния витамин.

КОНСЕРВИ

Здравето е в суровите плодове и зеленчуци, но някой консерви, като риба и боб, също могат да ти влязат в употреба. Кутиите сьомга и тон са много удобни за офис и са източник на омега-3-мастни киселини, бич срещу сърдечно-съдови заболявания, рак и артрит. Бобецът пък имам нисък гликемичен индекс и намалява кръвната захар (важно за диабетици!). Купувай консервите с най-ниско съдържание на сол.

ЯДКИ

Отбягваш всички мазнини, защото са вредни? Абсолютна грешка. Мононенаситените мазнини предотвратяват възпаленията и свързаните с тях усложнения. Има ги в зехтина и ядките, и изграждат клетъчните мембрани в тялото ти .

КАФЕ

Вкусът му е добър и ти помага да мислиш. Лошо ли е кафето? В края на краищата, след години изследвания, тази напитка се оказа наистина полезна, защото гони възпаленията и повишава нивата на „добрия” холестерол. Говорим за не повече от 5 кафето дневно, обаче.

Източник everydayhealth.com, снимки photobucket.com

Comments are closed.

За нас

Блогът на GALERIA Fitness & Spa е създаден през юли 2011. В него се забавляваме да споделяме всякаква информация около здравословния ни център. Публикуваме и съвети, новини, коментари, които ще ти помогнат да живееш по-смислено и щастливо.