сеп 26, 2011
admin
Коментарите са изключени

СЕДЕМ ПРИЛИКИ МЕЖДУ ФИТНЕСА И МЕДИТАЦИЯТА!

Повечето хора влизат във фитнес залата за да качат мускулна маса или да отслабнат. Важен момент обаче, е че фитнесът  успокоява, действа медитативно и отпускащо. Много хора тренират именно заради това. Животът носи стрес, а физическото натоварване е чудесен начин за освобождаването му. Подобно на медитацията, фитнесът е отличен начин да се заредиш с енергия, да избистриш целите си и правилно да канализираш усилията, с които да получиш повече от живота!

ДОПЪЛВАТ ЕЖЕДНЕВИЕТО ТИ.

Фитнесът, както и медитацията са неделима част на живота. Те са подправката в него – дават енергия, фокусира те и ти позволява да се завърнеш с триумфален успех в реалността.

НЯМА САМО „ЕДИН НАЧИН”.

Така както всеки медитира по различен начин, така и фитнесът е различен за всеки. Някой обичат дългите маратони, други късите спринтове. Трети просто искат тежко натоварване. Без значение кой е твоя начин, важното е фитнесът да работи за теб.

ПОДОБРЯВАТ СЪРДЕЧНАТА ДЕЙНОСТ.

Медитацията успокоява тялото, което забавя сърдечния пулс. Фитнесът прави точно същото през останалата част на деня, след една здрава кардио тренировка. Въпреки, че този ефект се дължи на различни причини е интересно, че и двете практики имат един и същ ефект върху физиката.

НЕ СА СЪСТЕЗАНИЯ.

Няма нужда да се съревноваваш с никой. И фитнеса, и медитацията се грижи единствено и само за теб. Можеш да си помогнеш сам, да се отпуснеш, да се усъвършенстваш, без непременно да „ставаш” по-добър, от който и да е друг.

НЕ СА МАСОВИ.

Медитация и фитнеса са чудесни практики, които помагат да се фокусираш върху себе си и да се развиваш напред с бебешки стъпки. Повечето хората в залата прескачат именно този момент, макар че именно така може да преборят лошите навици и да се поддържа силно тяло – умствено и физически .

„Медитацията носи мъдрост, липса на медитация е невежество. Опознай добре какво те дърпа напред и какво те спира и избери пътя на мъдроста” – Буда

МОЖЕШ ДА ДОСТИГНЕШ ДЗЕН.

Интересен паралел между медитацията и фитнеса е, че и в двете, можеш да достигнеш състояние на дзен. В медитацията това често се постига чрез пълно отпускане и релаксация. Във фитнеса това идва от покачването на ендорфина, който те кара да се чувстваш на седмото небе.

Това състояние е познато като „runners high” и се достига при активна тренировка. Удоволствието е мотивация за много хора да тренират ежедневно.

МОЖЕШ ДА СИ СЪБЕРЕШ МИСЛИТЕ.

Когато правиш кардио тренировка или нещо, което не е твърде интензивно, имаш много време за размисъл и позволява да се съсредоточиш върху проблемите си. Същото е и в медитацията, с която можеш да се отпуснеш и да огледаш спокойно нещата, които искаш да промениш в живота си.

Източник zentofitness.com

Comments are closed.

За нас

Блогът на GALERIA Fitness & Spa е създаден през юли 2011. В него се забавляваме да споделяме всякаква информация около здравословния ни център. Публикуваме и съвети, новини, коментари, които ще ти помогнат да живееш по-смислено и щастливо.