сеп 3, 2011
admin
Коментарите са изключени

СЕДЕМ СТРАННИ ТРИКА ЗА ЗДРАВЕ!

Медиите обичат официалните медицински изследвания, но някой от най-добрите решения на здравословни проблеми са лесни, прости и често необичайни. Пробвай веднага!

СПРИ КЛАУСТРОФОБИЯТА!

Ако имаш клаустрофобия от малки места като подлези, асансьори или дори тоалетната в офиса ти – посети най-близкия зеленчуков щанд. Вдишването на аромата от зелени ябълки разсейва клаустрофобичните усещания. Купи си една. Съвсем друг, но хитър трик е да сложиш кошница със зелени ябълки на масата в твоя дом. Това обърква преценката на потенциалния купувач, и той мисли къщата ти за по-голяма.

ИЗПОЛЗВАЙ ПЪРВАТА КАБИНКА!

След анализ на над 50 обществени тоалетни експерти установили, че нивото на бактерии е най-ниско в първата тоалетна (и обикновено винаги има хартия!). Слабият трафик, вероятно се дължи на близостта на входната врата и желанието на хората за уединение. Когато пуснеш водата се вдига фина, почти невидима мъгла, която съдържа бактерии. От тях може да хванеш чревни вируси или дори хепатит.

ОБВИНЯВАЙ ДРУГИТЕ!

Изследванията показват ясна разлика в това как по-младите и старите хора приемат нещата, например – изчезване на ключовете за кола. Младежите обикновено обвиняват някой друг: „Кой, по дяволите, ми взе ключовете?” Типично за възрастните е да се обърнат към себе си: „Остарявам. Отново си загубих ключовете.” Никога не обвинявай възрастта си и скоро ще се почувстваш по-млад. Това е ефективен психически трик.

ДЕЙСТВАЙ ОГЛЕДАЛНО!

Ако те сърби някъде, пробвай да се почешеш на същото място, но на другата ръка или крак. Евтин трик да излъжеш мозъка си.

БЪРЗО СМЪКВАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРА!

Всяка температура под 40 градуса Целзий може да се излекува с пиене на много течности. Ако искаш да я свалиш бързо, хвани торбичка с лед под ръка или я пъхни в областта на слабините си. Вярно, малко е неудобно, но бързо охлажда тялото. После отиди непременно на лекар.

ЛЕКУВАЙ С МЕД!

Сложи върху раната си малко мед, преди да я превържеш. Вярваш или не, той има силно антибактериално действие. Скорошно изследване установи, че медът е способен да унищожи щамовете на почти всички най-често срещани бактерии.

БЕЗ ВИСОКО КРЪВНО!

Имаш високо кръвно? Вземи си куче! Много проучвания показват, че този домашен любимец държи кръвното ти налягане под контрол.

Източник Men’s Health. Снимка anaulin.

Comments are closed.

За нас

Блогът на GALERIA Fitness & Spa е създаден през юли 2011. В него се забавляваме да споделяме всякаква информация около здравословния ни център. Публикуваме и съвети, новини, коментари, които ще ти помогнат да живееш по-смислено и щастливо.