ное 23, 2011
admin
Коментарите са изключени

СЕДЕМ ПРИЧИНИ ЗА ЗАКУСКА С ГРЕЙПФРУТ!

Когато чуеш думата грейпфрут, вероятно в главата ти изплуват всякакви диети и кисели здравословни съвети. Има стотици статии за връзката между грейпфрута и отслабването. Изследвания показват, че той влияе върху баланса на инсулина и така тялото успява да се справи с въглехидратите по-ефективно. „Хората говорят от години за диета с грейпфрут, някои дори се кълнат в такава, но вече имаме научни данни, че той наистина помага за отслабването“ , казва доктор Ken Fujioka. След няколко седмици редовна консумация просто се свиква. И после няма да имаш по-добро начало на деня от чаша кафе и половин грейпфрут за закуска.

1.Половин резен грейпфрут има над 100 мг. свеж витамин С, който тялото ти усвоява веднага, за разлика от хапчета. Това е перфектна закуска и се намира целогодишно, за разлика от портокалите.

2. Благодарение на салициловата киселина грейпфрутът изчиства калция, който се натрупва около ставите. Незаменим, ако имаш болка или артрит.

3.Той е и мощен тоник за черния дроб, особено за сутрините, след тежък купон.

4.Помага за лесното храносмилане, благодарение на киселинните си свойства. Няма по-добър дижестив от половин грейпфрут след обилно ядене.

5. Грейпфрутите са богати на ликопен и лимоноид, които предотвратяват появата на тумори и рак. Две съставки се откриват трудно в повечето плодове и зеленчуци, но тук те са в изобилие.

6. С горчивината се свиква. Просто в началото можеш да го добавяш към салата. Ето например една леко тропическа: парченца грейпфрут се смесват с малко сварени скариди и авокадо. Полагат се върху канапе от маруля.

7. Траен е. Точно в момента грейпфрута е навсякъде по нашите пазари (включително и на големи промоции), така че спокойно може да заредиш догоре хладилника.

Източник zentofitness.com, снимка thenoisyplume.com

Comments are closed.

За нас

Блогът на GALERIA Fitness & Spa е създаден през юли 2011. В него се забавляваме да споделяме всякаква информация около здравословния ни център. Публикуваме и съвети, новини, коментари, които ще ти помогнат да живееш по-смислено и щастливо.