фев 6, 2012
admin
Коментарите са изключени

СЕДЕМ ГАФА ВЪВ ФИТНЕСА!

Фитнесът, като всяко друго занимание с хора, си има свой етикет и култура на поведение. Вече поотминаха времената на малките вмирисани мазета, пълни с неприятни бодибилдъри, които те гледат все едно си им нагости. Спазвай няколко лесни правила и се пази от гафовете по долу, като дявол от тамян.

Голямо потно петно!

Да оставяш мокри следи по оборудването, вероятно е най-често срещаната излагация в залите. Не го допускай никога – просто си носи кърпа или използвай хартиени салфетки след употребата на уреди.

Твърде дълга почивка!

Ако тренираш в серии, не стой в почивките върху уреда. Има хора, които се туткат по 5 минути, вместо да го отстъпят на чакащия до него. Опитвай се да съкратиш паузите до 30 секунди – по-добре е и за сърцето ти, и за другите посетители във фитнеса.

Разговори по телефона!

Учудващо много хора си мислят, че могат пълноценно да осъществяват и тежки физически усилия, и разговори по телефона. Освен, че говорейки не могат да използват пълния си физически капацитет, те пречат и на останалите, които искат да се съсредоточат или броят наум. Забрави за час комуникациите и остави телефона в шкафчето (дори и там му изключи звука, по дяволите!)

Занемаряване на тежестите!

Да оставяш дискове по щангите и дъмбелите, може сериозно да вбеси някой който ги търси за сериите си. Не го приемай като някаква форма на учтивост или бонус, ти просто си задължен да ги върнеш в комплектите. Освен това разтоварването на тежестите – вярваш или не – има добавена стойност към твоята тренировка, така че не се лишавай от нея.

В съблекалнята не си у дома!

Много хора обаче се чувстват точно така – разхвърлят навсякъде кърпи, козметика, спортни обувки. Бъди подреден в съблекалнята, споделяй пространството и бъди търпелив, а не някакъв неистов селянин.

Премълчаване на проблеми в залата!

Когато не отнесеш някой проблем до вниманието на персонала на залата, той често остава скрит. Заради твоята гузна съвест обаче след теб може някой да пострада от счупен уред. Ти също не използвай нещо, за което се притесняваш, че не е в ред.

Да досаждаш!

Няма нужда да ми висиш на главата, оправдавайки се, че чакаш за уред. Още по-голям гаф е да даваш непоискани съвети, а върха е да говориш ако съм със слушалки и очевидно не искам да комуникирам. Има поне още 10 упражнения, с които можеш да натовариш същата мускулна група. Ако не ги знаеш – попитай инструктора.

Comments are closed.

За нас

Блогът на GALERIA Fitness & Spa е създаден през юли 2011. В него се забавляваме да споделяме всякаква информация около здравословния ни център. Публикуваме и съвети, новини, коментари, които ще ти помогнат да живееш по-смислено и щастливо.