юни 18, 2012
admin
Коментарите са изключени

Ърнестин Шефърд – Най-здравата жена на света!

Тя е на 75 години и е вписана в Книгата на Гинес като най-старата жена фитнес инструктор.

Ърнестин Шефърд става всяка сутрин в 02:30 и тича по 16 километра преди да отиде да тренира във фитнеса. Тя не се затруднява да прави лицеви опори, набирания на лост и други упражнения, които изпотяват дори мъже с 50-тина години по-млади от нея. „Мис Ърни“, както е известна в света на бодибилдинга, не се е занимавала професионално със спорт като млада.

Започва да тренира чак на 71 години, разказва BBC. Когато Ърнестин е на 56 години, тя и сестра й са поканени на пикник, на който се налагало да облекат бански. „Боже, никак не харесахме телата си“, обяснява с усмивка сега дамата. Така двете жени решили да се вземат в ръце и да започнат да тренират. Преди известно време сестрата на Ърнестин умира от аневризма в мозъка. Тогава 75-годишната сега жена се срива.

Една вечер обаче сестрата на Ърнестин й се явила насън и й казала да продължи с тренировките. „Моята мисия е да вдъхновявам хората“, споделя мъжкараната. Ърнестин иска да вдъхнови останалите да се хранят правилно, да спортуват и да живеят здравословно. „Тук не става дума за бодибилдинг. Говоря за здраве, щастие и просперитет. Това е формулата“, завършва щастливата Ърнестин.

източник: Ernestine Shepherd

Comments are closed.

За нас

Блогът на GALERIA Fitness & Spa е създаден през юли 2011. В него се забавляваме да споделяме всякаква информация около здравословния ни център. Публикуваме и съвети, новини, коментари, които ще ти помогнат да живееш по-смислено и щастливо.