юли 17, 2012
admin
Коментарите са изключени

Почивка = Промяна

Започнаха месеците на големите почивки. Може би вече сте избрали дестинацията на вашата почивка, а може би не сте.
В крайна сметка, обаче, това не е от голямо значение.

Сигурно сте имали поне веднъж в живота си усещането след като се върнете от голямата почивка,че изобщо не се чувствате отпочинали.

Защо ли ? Сигурно има много причини за това, но може би една от тях е, че в крайна сметка дори и през почивката си вие не сте сменили динамиката на вашето ежедневие.

Ако вашето ежедневие през по-голямата част от годината е монотонно и подредено, имате си точно изградена програма за всеки ден с точност до 15-30 минути, то вашата почивка със сигурност трябва да бъде точно обратното. Зарязвате часовника в къщи и започвате да правите каквото ви се иска и както ви се иска. В такъв случай не е подходящо предварителното резервиране на хотели и записването за туристически програми, които може да ви ограничават в избора ви. Направете едно пътешествие без цел и посока, ходете на повдигащи адреналина атракции, ходете на купони до зори, спете до 12 часа, за Вас всичко е позволено с едно единствено условие – разнообразие, бъдете импулсивни и не повтаряйте една и съща дейност. Със сигурност това ще бъде най-нeвероятната ви и запомняща се почивка.

Абсолютно обратното трябва да направят тези от вас, чието ежедневие през годината е толкова динамично, че ако ви питат какво сте правили оня ден, не можете да отговорите. За Вас спокойствието през почивката ви е закон. Резервирайте хотел с фиксирани закуска, обяд и вечеря. Направете си спокойна програма за деня, която ще спазвате всеки ден до края на почивката си. Не се отдавайте на екстремни дейности, по-спокойните, съзерцателни атракции са по-подходящи за вас. Вие имате нужда да забравите стреса, който преживявате постоянно.


Със сигурност няма да се чувствате в кожата си през първите дни от почивката си, та вашето ежедневие е коренно различно, но точно това е целта. Както вашият организъм така и вашето съзнание се нуждаят от тази промяна. Монотонността била тя и „динамична” такава е бич за вашата психика и е причина за много апатични състояния.

Опитайте нашия метод на почивка и ще установите, че след като се завърнете отново в рутинното ежедневие ще бъдете много по-уравновесени и заредени с нови сили.

Comments are closed.

За нас

Блогът на GALERIA Fitness & Spa е създаден през юли 2011. В него се забавляваме да споделяме всякаква информация около здравословния ни център. Публикуваме и съвети, новини, коментари, които ще ти помогнат да живееш по-смислено и щастливо.