авг 14, 2012
admin
Коментарите са изключени

Олимпийско резюме

Приключи Олимпиада Лондон 2012 !

На първо място с общо 104 медала, къде заслужени, къде не чак толкова е САЩ.
46 златни и по 29 сребро и броз.

Второ място завоюваха Китай с 88 медала.

И за голяма радост на домакините, Великобритания е на трето място с 65 медала, 29 от които златни.

Русия остана на 4то място въпреки, че общия брой медали е по-голям от този на Великобритания, а именно 82 медала. Но в класирането определяща е бройката на златните медали, а Русия получи 24 такива, с 5 по-малко от Великобритания.

Определено плувецът Майкъл Фелпс беше една от най-големите радости, не само за американците, а и като цяло за всички почитатели на плувните спотрове.

На тази олимпиада той спечели само 4 златни медала и два сребърни, което е абсолютен резил на фона на 8те златни медала от Пекин.

Но и те му бяха достатъчни, за да бъде обявен за Човека с най-много медали от Олимпийски игри – общо 22, 18 от които златни. Най-великия плувец на всички времена!

На тези игри бяха поставени много нови рекорди, все още не сме видяли сумарно колко точно са те, може би защото са толкова много, че е трудно да се преброят.

В най-тежката категория при жените във вдигането на тежести почти всеки един опит в борбата за златото на рускинята Каширина и китайката Зоу беше рекорд. Тъй че ако трябва да ги броиме всичките, за една дисциплина има около 4,5 рекорда.

На 63то място остана България с 2 медала, причините за тези резултати няма да бъдат коментирани, всички можем да си правиме изводи.
Трябва да похвалим носителите на двата медала, бронз за Тервел Пулев и сребро за Станка Златева.

Тервел отиде и напрaви това което искаше, за жалост това не може да се каже за Станка.

Тя остана меко казано разочарована от това, което се случи, защото самокритиката явно й е присъща. Това, което искаме да кажем в нейна защита и успокоение е, че това някой близо 8 години да се подготвя да бие точно теб, е точно толкова голяма награда, колкото и да спечелиш златото. Тя беше много отдавна определена като най-добрата, затова беше и единствената заплаха.

Благодарим й за усилията!

За да разведрим обстановката около българското представяне ще споменем българската гордост Йордан Йовчев, който постигна рекорд като единствения гимнастик, който е участвал на 6 олимпиади, на последнта достигна 7 място, което за неговата възраст и контузии е уникално.

За да възвърнем още малко от националната ни гордост, майче трябва да погледнем назад в миналото. Рекорда на Стефка Костадинова на висок скок и този на Йорданка Донкова на 100 метра бягане с препятствия все още не са подобрени.

Снимки от официалният сайт на Олимпиада Лондон 2012
и други …

Comments are closed.

За нас

Блогът на GALERIA Fitness & Spa е създаден през юли 2011. В него се забавляваме да споделяме всякаква информация около здравословния ни център. Публикуваме и съвети, новини, коментари, които ще ти помогнат да живееш по-смислено и щастливо.