окт 17, 2012
admin
Коментарите са изключени

Нина

От септември насам в GALERIA fitness&spa сме с нов график и нови инструктори както най-вероятно знаете :)
Обаче все още не сме представили официално новите инструктори. Може би вече е малко късно, защото вече се познавате, но нека видим всеки един от тях как ще представи своите лични часове, а може и да научим нещо повече за тях като личности.

Първа ще ви представим Нина :)

Тя води часове по Тае Бо, Step Aerobics, Spining и Fat Burning Yoga.

Тае Бо е смесица между бойни изкуства и аеробика. Часът е динамичен и натоварващ цялото тяло. Натоварването на всяка тренировка е съобразено със самите трениращи и не е нужно да се притеснявате ако не сте подготвени. За начинаещи упражненията са по-статични, изпълняват се удари и кикове, при напреднали динамиката се вдига и тренировката става кардио, при което се натоварва и сърцето освен мускулите. През времето на часа има упражнения с гири, упражнения за корем и за бедра и накрая винаги се завършва със стречинг. Като цяло тренировката е мотивираща, музиката е динамична и определено ще ви свърши работа ако искате да си изкарате енергията с малко по-агресивни движения.

Step Aebobics е тренировка по аеробика с хореография, която се изпълнява върху така наречената степ платформа. Основното натоварване е върху долната час на тялото. Имитацията на постоянно изкачване на стълби стяга прасците, извайва бедрата и моделира седалищната част.

Възможно е първоначално да не можете да си изберете между тренировката по Тае Бо и тази по Step Aebobics, защото и двете са изградени на основата на аеробиката. И двете са зареждащи с енергия тренировки и същевременно достатъчно изтощаващи. И двете са мотивиращи и динамични. В крайна сметка избора се свежда до бойно изкуство или танц. Ако искате да изкарате освен с физическата си енергия и натрупалото се през деня психическо натоварване Нина ви препоръчва Тае Бо часа, а ако искате да направите същото с разликата, че няма да „изкарате“ лошите емоции, а направо ще ги „заместите“ с положителните такива, елате на Step Aebobics. Разбира се, за да получите тези положителни емоции, все пак трябва да обичате да танцувате.

Spining е тренировка по колоездене, която се извършва със специални велоергометри наречени спинери.

Тренировката има за цел да имитира колоездене в пресечена местност, което се получава с бутон за регулация на натоварването. С въртенето в едната посока на бутона, завъртането на педалите става все по-трудно. Редуват се спринтове в изправено и седнало състояния с почивки, в които не се спира въртенето, а просто се забавя. Тренировката е подходяща за хора с каквато и да е подготовка, била тя добра или никаква. Хубавото в случая е, че дори и да ви е прекалено тежка тренировката, не е нужно да спирате да почивате и по този начин да разваляте ритъма, в който сте влезли, а просто можете да намалите натоварването и да продължавате с другите. Тази тренировка е подходяща дори и за професионални спортисти, които искат да развият паметта на мускулите си към бързото движение и в последствие да повишат резултатите си. Това се получава заради специалното устройство на спинерите, което позволява по-бързото въртене на педалите отколкото при обикновено колело.

Fat Burning Yoga е тренировка изградена върху йогистките пози, така наречените асани. Разликата от „чистата“ йога е в това, че тези асани се повтарят многократно, а не се застава на място. Упражненията са за отделни мускулни групи и се съчетават със стречинг. Музиката е бавна и отпускаща. Тази тренировка е противоположна на Тае Бо и Step Aerobics, тя е отпускаща и релаксираща. Тялото се стяга без динамика само чрез повторения на определени пози.

С воденето на всички тези часове, далеч не се изчерпват способностите на Нина. Съчетаването между очевидната й любов към движението и обичта към природата, раждат нейните спортни хобита. Трекинг по планините, катерене, крос кънтри и джогинг прави в свободното си време. Освен това е тренирала и немалко години тенис на корт. От всичко казано до сега може да се направи извода, че от спорт Нина няма време за нищо друго, но се оказва, че не е така. В момента й предстои да завърши образованието си за о.к.с. Магистър в специалност Спортен мениджмънт в НСА. Бакалавърката степен я е завършила в УНСС отново с икономическа специалност. Ако искате да знаете нещо повече за Нина, може да посетите нейните часове и да я питате :)

Comments are closed.

За нас

Блогът на GALERIA Fitness & Spa е създаден през юли 2011. В него се забавляваме да споделяме всякаква информация около здравословния ни център. Публикуваме и съвети, новини, коментари, които ще ти помогнат да живееш по-смислено и щастливо.