ное 27, 2012
admin
Коментарите са изключени

Изложба „Млади художници“

От вчера вечерта GALERIA fitness&spa отново я красят живописни творби. За тази изложба няма да има официално откриване поради малкото време, което тя ще бъде показвана.
Което означава, че тази седмица трябва да отидете поне веднъж на тренировка, за да я видите :)
От друга страна, това означава, че трябва да представим на кратко художниците, чийто творби са показани.
Не случайно изложбата е кръстена „Млади художници“, защото повечето изложени работи са учебни или такива направени по време на обучението на авторите. А творците са
Ангелина Конзова, Весела Цекова, Карина Драголова и Наталия Алексиева.
Може би се чудите какво е общото звено между четирите художнички? И четирите са завършили бакалавърското си обучение в един курс със специалност „Плакат и визуална комуникация“.
Живописта присъства в тяхното четиригодишно обучение, а техен ръководител в тази дисциплина е небезизвестният проф. Пламен Вълчев.
Въпреки общото обучение тяхната индивидуалност се е запазила. Нещо, в което сами можете да се уверите.

Художествената кариера на Ангелина Конзова започва с постъпването и в „Национална гимназия за сценични и екранни изкуства” Пловдив.

През 2006г. е наградена с едногодишна стипендия от Национален младежки конкурс за изящни и приложни изкуства и художествена фотография „Импресия”2006.

Взима участие и в други конкурси и изложби.

Привлечена от приложната графика, кандидатства и е приета в „Национална Художествена Академия” специалност „Плакат и визуална комуникация” , където в момента изучава Магистърска степен.

Весела Цекова започва официалното си обучение в Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в гр. Пловдив. Казваме „официалното“ обучение, защото тя е потомствен художник и най-вероятно нейните художествени заложби са й били дадени още преди рождението й. В гимназията тя учи в специалност „Живопис“. В последствие нейните интереси се насочват към графичния дизайн. На годишната изложба на дипломираните бакалаври на НХА, випуск 2011/2012 година печели награда за лятна академия във Виена. В момента учи магистърска степен в НХА в специалност „Книга и печатна графика“. Както знаем първата любов не се забравя и живописта остава сред любимите полета за изява на Весела.

Карина Драголова започва художественото си образование директно в НХА, както вече споменахме в специалност „Плакат и визуална комуникация“. Преди това е завършила столичната гимназия 7мо СОУ „Св.Седмочисленици“ с профил математика и информатика. Първия й досег с живописта се осъществява в часовете по живопис на проф. Пламен Вълчев, което безспорно е компенсация за изгубените години от гимназията.

В момента учи магистърската програма на НХА в специалност „Фотография“.

Наталия Алексиева завършва 105-та италианска гимназия „Атанас Далчев“ в гр. София. След завършването на бакалавърската си степен продължава обучението си като магистър в НХА със специалност „Фотография“. В художествената си кариера участва в редица национални и международни конкурси и изложби.

Comments are closed.

За нас

Блогът на GALERIA Fitness & Spa е създаден през юли 2011. В него се забавляваме да споделяме всякаква информация около здравословния ни център. Публикуваме и съвети, новини, коментари, които ще ти помогнат да живееш по-смислено и щастливо.